The World's 50 Best Restaurants met PIVA
Nu er geen beperkingen meer zijn voor evenementen tot 500 personen binnen kunnen onze leerlingen hotel weer volop praktijkervaring opdoen. Leerlingen van de derde graad mochten de voorbije weken banketten en recepties ondersteunen in het Provinciehuis, Botanic Sanctuary, Flanders Meeting & Convention Centre en in de school.
Het allereerste banket van 2021-2022
Het allereerste banket dit schooljaar was voor de leerlingen van 7BGE en 7BRD. Zij ondersteunden Salons Schoeters op het Benefietdiner van het Willem Elsschot Genootschap in het Provinciehuis. Twee dagen, 250 couverts en 25 enthousiaste leerlingen.
Flanders Finest in Botanic Sanctuary
10 Vlaamse topchefs verwelkomen The World’s 50 Best Restaurants met een exquis sterrendiner. Het splinternieuwe 5 * superior hotel Botanic Sanctuary Antwerp vormde het historische decor voor een uitzonderlijk gastronomisch event op vrijdag 1 oktober 2021.
De crème de la crème van de Vlaamse gastronomie tekende present voor een 10-gangendiner, vergezeld van de meest exclusieve champagnes en wijnen. Het is de eerste keer dat zoveel gerenommeerde chefs tegelijk aan het fornuis staan: samen vertegenwoordigen ze maar liefst 23 Michelinsterren.
En ook 7BGE en 7BRD waren van de partij! Wat een ervaring!
Het grootste culinaire event ter wereld
Antwerpen was dinsdag 5 oktober de gastronomische hoofdstad van de wereld met de uitreiking van The World’s 50 Best Restaurants 2021. Topchefs van over de hele wereld waren aanwezig in Antwerpen. Restaurant Noma in Kopenhagen werd uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld.
Ook goed nieuws voor oud-leerling Willem Hiele. Het restaurant komt de lijst van 100 binnen als nieuwkomer op de 77ste plaats.
Leerlingen van PIVA werkten mee aan de voorbereiding voor de receptie, de mise-en-place met 7BGE, en 6TH ondersteunde de receptie voorafgaand aan de prijsuitreiking in het Flanders Meeting & Convention Centre.
Banket in de school
Het eerste banket in Taillevent dit schooljaar was voor Cavaklatsch, het feest voor de gepensioneerde personeelsleden van PIVA. Blij dat ze eindelijk nog eens goed samen konden vieren. Met dank aan de leerlingen van 5BRK en de leerlingen bakkerij voor het dessertenbuffet. 5BB zorgde voor het prachtige pièce montée.
- Heb je ook interesse in een opleiding horeca? Bekijk meer info over de opleidingen.