Erasmus+: we zijn weer (bijna) compleet publish date 01.03.2021 Hoe zou het zijn met de afgestudeerde leerlingen die eind september op Erasmusstage vertrokken? En de Italiaanse Erasmussers?
Zesdejaars PIVA bakken 1.001 pannenkoeken voor Edegemse schoolkinderen publish date 12.02.2021 Alle kleuters en lagere schoolkinderen van de Edegemse Andreas Vesaliusschool werden voor de krokusvakantie getrakteerd op 1.001 pannenkoeken, geprepareerd door 6TBBa.
Oud-leerling slagerij aan de slag in Australië publish date 10.02.2021 Elke De Belder is in 2017 afgestudeerd als slager/traiteur. Na haar studies in PIVA kon ze aan de slag bij Butcher's Craft, de groothandel van De Laet & Van Haver. In 2019 is ze naar Sydney Australië vertrokken waar ze nu werkt bij The Village Butchery.
De bakkers van morgen publish date 03.02.2021 Het Nieuwsblad gaat samen met Bakkers Vlaanderen en Nostalgie op zoek naar de Beste Bakker van iedere gemeente en van Vlaanderen. De krant kwam eveneens langs in PIVA op zoek naar de beste bakkers van morgen.
PIVA gaat de wijde wereld in publish date 15.01.2021 Op vrijdag 18 december kreeg PIVA heuglijk nieuws van het Erasmusagentschap. De langetermijnovereenkomst tussen PIVA en Erasmus werd goedgekeurd. En er is nog meer goed nieuws...
Je eerste PIVA-creatie: marsepeinmuisje publish date 13.01.2021 Deze week starten we met individuele rondleidingen in de school. Na je PIVA-ronde kan je aan de slag met een bouwpakketje voor een marsepeinmuisje, #mijneerstePIVAcreatie.
Oud-leerling Ruben Lamiroy in de kijker publish date 12.01.2021 Ruben Lamiroy, sous-chef in restaurant en feestzaal De Koolputten in Waasmunster, sleepte de titel ‘Eerste Kok van België 2021’ in de wacht op het culinair topconcours De Prijs Prosper Montagné.
Leerlingen PIVA maken duizenden worstenbroden en appelbollen publish date 08.01.2021 Duizenden worstenbroden en appelbollen maken de leerlingen vanaf het vierde jaar bakkerij voor Verloren Maandag. Maandag wordt een deel van het lekkers afgegeven aan de blinden in De Markgrave.
Driekoningentaart publish date 05.01.2021 De derde- en vierdejaars bakken een driekoningentaart. Vind je een boon in je stukje taart dan ben je koning voor een dag en mag je een kroon dragen.
Helpende Handjes: koekjes voor het goede doel publish date 02.12.2020 PIVA steunt het warm initiatief van Helpende Handjes: 25.000 koekjes voor het goede doel, gebakken door de leerlingen van 6TB en ingepakt door vele helpende bakkershandjes.
Horeca challenge publish date 24.11.2020 Horeca Forma lanceert een challenge voor de jongeren die een horecaopleiding volgen en nu niet kunnen proeven van het echte horecaleven. De eerste uitdaging komt van Tom van Lysebettens, chef van Cochon de Luxe in Gent.
Welkom terug! Heropening na de herfstvakantie. publish date 17.11.2020 PIVA laat de leerlingen van de tweede en derde graad voor álle praktijkuren naar school komen. De ene week komt daar nog de theorie bij, de andere week niet. Zo kunnen die groepen gehalveerd worden.