Klas van 2020: De toppers van de afdeling Bakkerij
Gezien de coronamaatregelen die nog steeds van kracht zijn, ziet de proclamatie er anders uit dan normaal. De proclamatie gaat door per klas en is toch net iets minder feestelijk dan andere jaren. Daarom willen we de verdienstelijke leerlingen toch ook online in de kijker zetten.
Caro Van den Sanden van 6TB maakte voor haar geïntegreerde proef een entremet met onderaan crumble, binnenin een dacquoise van hazelnoot en hazelnootcrème, met meringue en chocolademousse. Zo delicieus als het klinkt!
Caro wordt uitgeroepen tot de meest verdienstelijke leerling van 6TB door de klassenraad voor haar inzet en positieve gedrevenheid. Caro blijft ondanks alles optimistisch en doet haar werk steeds met een smile.
Het hemelse gebak van Lore Vaerewijck uit 6BBa komt op een krokante bodem van witte chocolade en gepofte rijst met een vulling van kokos crémeux, amandelbiscuit en een coulis van frambozen en rondom, witte chocomousse.
Lore is een doorbijter en een perfectionist, ze komt op voor zichzelf en anderen; kwaliteiten die van haar een verdienstelijke leerling maken.
De GIP-taart 'Brazil' van Cedric Dierckxsens uit 6BBb had een vulling van passievruchten crémeux en een mousse van pure chocolade met chocolade amandelbiscuit.
Cedric is zeer gedreven - in theorie en praktijk - en haalt steeds het onderste uit de kan voor elke opdracht.
De geïntegreerde proef van het 7de specialisatiejaar was een chocoladepraline of -reep. De praline van Julie Van Bogaert is opgebouwd uit een krokant laagje met praliné, Sao Thomé ganache en frambozenconfit. Een juweeltje!
Julie is een gemotiveerde leerling die er samen met Emma voor gezorgd heeft dat het GIP-magazine er zo mooi uitziet. Bovendien behaalde ze zilver op de wedstrijd Junior Gelato Chef Carpigiani.
- Bekijk online het magazine van 7BBCb en dat van 7BBCa.
- Lees ook het artikel over Julie op de site van het Nieuwsblad.
Medaillewinnaars 2019-2020
De studenten bakkerij hebben tijdens het schooljaar 2019-2020 talrijke prijzen behaald:
PMG bakery award - onder leiding van Chef Frank Van Vaerenbergh
- Goud: Arno Simons (5BBb) categorie luxebrood
- Goud: Ella Lenjou (5BBb) categorie nutrion brood
- Goud: Evy van den Besselaar (6BBa) categorie boterkoek
- Goud: Lotte Verstraeten (6BBa) categorie eclairs
Belgian Students Pastry Awards
- Zilver + Prijs van de jury (7BBC) Sara Possemiers
- Zilver (7BBC) Julie Van Bogaert - Nieuwsitem op HLN
AEHT in Kroatië
- Brons (6TB) Emma Hardy – categorie Pastry - Nieuwsitem op Mortsel TV
Proficiat aan alle leerlingen die in dit moeilijk en speciaal jaar zo goed gepresteerd hebben! Succes in jullie verdere studies en carrières.
Heb je ook zin in een opleiding bakkerij? Surf rond op onze website:
- Opleiding Bakkerij
- 7de specialisatiejaar Banketbakkerij en Chocoladebewerking
- Digideurdagen: filmpjes van leerkrachten en leerlingen
- Inschrijvingen