WRAP, PIVA-magazine voor leerlingen en ouders
Lees de allereerste WRAP, het magazine voor leerlingen en ouders, met artikels over oud-leerlingen, verhalen van het afgelopen schooljaar en de favoriete WRAP van een leerling slagerij.
En we hebben nog meer magazines in de aanbieding en wel de GIP-magazines van onze laatstejaars. Die tijdschriften maken de leerlingen zelf als onderdeel van hun geïntegreerde proef en die kan je eveneens online lezen:
GIP-magazine van 6TH: de leerlingen stellen hun ideale restaurant voor
GIP-magazine van 6BRKa: de leerlingen stellen hun gerecht voor met aangepaste wijn
GIP-magazine van 6BRKb: de leerlingen stellen een alternatief gerecht voor, aangepast aan de wensen van de klant
De GIP-opdracht voor de zesdejaars bakkerij: maak een taart van Frank Haasnoot na en geef er een persoonlijke touch aan. Elke leerling ging apart aan de slag om na 3 try-outs een perfecte taart af te leveren.
De leerlingen slagerij moesten o.a. een culinair gerecht maken, een half varken uitbenen en onderverdelen, een hespenworst en een groffe paté maken. Een hele boterham!
Ben je op zoek naar inspiratie voor een citytrip in binnen- of buitenland? Bekijk dan de GIP-magazines van 6 toerisme en 7 hotelonthaal. Dit 7e jaar is vanaf schooljaar 21-22 een opleiding hotelreceptionist duaal waarbij je drie dagen in de week wordt opgeleid aan de receptie van een hotel.
Het water komt je in de mond bij het lezen van de magazines van de 7e jaren hotel. Vanaf schooljaar 21-22 smelten 7BSR en 7BBT samen tot een nieuw specialisatiejaar: Gastronomie & Events, het beste van beide werelden. De klassieker Restaurantbedrijf en Drankenkennis blijft uiteraard behouden.
De leerlingen van het 7e jaar banketbakkerij en chocoladebewerking hebben in duo's prachtige desserts gemaakt in het thema streetfood.
De leerlingen van het 7e jaar traiteur en vleesspecialiteiten stellen hun vleeswaren voor en hun voor- en hoofdgerecht.