PIVA wint goud en brons op Culinary World Cup
De Culinary World Cup is na de Culinary Olympics de grootste culinaire wedstrijd ter wereld. Twee patissiers, een kok en de cateringploeg van PIVA vielen in de prijzen op dit prestigieuze concours. Jurgen Baert won de gouden medaille in de categorie Pastry Artistik. Patissier Kris Van Rysselberghe en chef-kok Luc Godon wonnen respectievelijk voor Pastry art en Culinary art een bronzen medaille. Het cateringteam van PIVA pakt eveneens de bronzen plak mee naar huis.
Het cateringteam van PIVA bestond uit de leerkrachten Jos Goris, Bert Vogels, Maarten Greveling, Koen van Helden, Dries Boogers en Kristel Peeters. Zij bereidden een diner voor 150 personen met als thema Europe goes Asia.
PIVA heeft haar reputatie als beste allround voedingsschool in Vlaanderen met glans hoog gehouden en wij zijn fier op al onze deelnemers!
Culinary World Cup
De tweejaarlijkse Culinary World Cup is, na de vierjaarlijkse Culinary Olympics, de grootste culinaire wedstrijd ter wereld. De organisatie is in handen van Vatel Club Luxemburg. De Culinary World Cup telde dit jaar meer dan 1000 deelnemers en 105 teams uit 5 continenten. De verschillende disciplines zijn: landenploegen senioren, landenploegen junioren, landenploegen militair, regionale ploegen, cateringploegen en individuele deelnemers. PIVA vaardigde dit jaar individuele deelnemers en een cateringploeg af.
De World Association of Chefs' Societies (WACS) geeft volgende ranking voor dergelijke wedstrijden:
1. IKA Culinary Olympics, Erfurt
2. Culinary World Cup, Luxemburg
3. American Culinary Classic, Chicago
4. Battle of the Lion, Singapore
Bron: Provincie Antwerpen