Klas van 2020: klasse in de horeca
"In een samenleving waar alles steeds sneller en efficiënter moet, staan mensen op restaurant eindelijk stil. Ze genieten en wij verzorgen hen." aldus Carine Hoedt, sommelier en gastvrouw onlangs in HUMO. "Niet in elk beroep valt de waardering van mensen voor jouw werk zo van hun gezicht en lijf af te lezen."
Deze leerlingen staan klaar om gasten ten volle te laten genieten:
7de specialisatiejaar Specialiteiten restaurant
Op maandag 9 maart was voor de eerste keer het pop-up restaurant open voor de ouders van het 7de jaar Specialiteitenrestaurant en die van het 7de jaar Restaurantbedrijf en Drankenkennis. De keukenbrigade werkte een heel schooljaar met passie aan zijn of haar eigen gerecht om het daarna uit te werken tot in detail. Nathalie, Noa, Charles, Brent, Nick, Yannick, Gregory en Bartek, onder begeleiding van chef Jammaers en chef Boogers, hebben een fantastische avond doorgebracht en alle gerechten piekfijn afgewerkt.
We lichten er graag één leerling uit, Brent Van den Wyngaert:
Het GIP-gerecht van Brent Van den Wyngaert is een gebakken zeebaars met bloemkoolstructuren, raapjes, beukenzwammen en een witte wijnsaus.
7de specialisatiejaar Restaurantbedrijf en drankenkennis
Femke De Smedt is unaniem verkozen tot meest verdienstelijke leerling van het 7de specialisatiejaar Restaurantbedrijf en drankenkennis omwille van haar enthousiaste medewerking tijdens dit uitzonderlijk moeilijke schooljaar. Ze blonk uit met haar positieve ingesteldheid en haar inzet. Ze besprak, bekeek, besnuffelde en keurde talloze wijnen om daarna te beoordelen. Dat deden wel meer van haar klasgenoten, waarvan velen een toekomst wacht in de wondere wijnwereld. Waarom Femke dan gekozen? Omdat ze me toevertrouwde dat ze eigenlijk niet zo graag wijn drinkt.
We wensen de leerlingen veel succes met hun carrière in het sommelier métier.
PIVA biedt verschillende specialisatiejaren Hotel aan:
Technische en beroepsafdeling Hotel
Wat een jaar! Jullie hebben als leerlingen aan PIVA al een hele weg afgelegd om jullie te bekwamen in ons mooie beroep. Geleidelijk aan zagen we jullie niet alleen groeien in jullie vak maar ook groeien als jonge mensen, klaar voor een verder avontuur: misschien op PIVA in een specialisatiejaar, in het buitenland met Eramus+ of gewoon als jonge kracht in één van de mooie horecazaken die ons land rijk is.
Graag zetten we volgende leerlingen extra in de kijker:
Het GIP-gerecht van Nikita Bal uit 6THa is een gevulde kiprollade met rivierkreeft, ravioli met champignonvulling en saus van rivierkreeftjes. Zij zou er een chardonnay bij serveren.
Benieuwd naar het recept? Bekijk het online magazine van 6THa.
An De Metsenaere uit 6BGK zou graag koken in een woonzorgcentrum. Haar GIP-gerecht is een 'Tomato gratin with cheese filling and curry sauce'.
Bo Van Dyck uit 6BRKa gaat voor een vegetarisch alternatief voor de saltimbocca-opdracht: 'Spelt and wild mushroom risotto'.
Nick Vettenburg uit 6BRKb wil in de toekomst in een restaurant werken waar ieder zicht htuis voelt en hun eigen kwaliteiten naar boven kunen komen. Doorzettingsvermogen, geduld en vriendelijkheid zijn de kwaliteiten van Nick in de keuken.
Medaillewinnaar 2019-2020
AEHT in Kroatië
- Een eervolle vermelding voor Rik Mertens (6TH)
- Brons voor Jan Kerkhof (6TH)
- Zilver voor Emma Hardy (6TBBa)
Champagne wedstrijd voor het 6de en 7de jaar van Belgische hotelscholen
- Zilver voor Laurens Meynen uit 7BRD
Jong Talent Trophée A. Escoffier Benelux Finale
- 3de plaats voor Natalie Joosen uit 7BSR, geholpen door Sara Possemiers
AEHT nationaal te Wemmel
- Goud voor Guillem De Roeck
Junior Coffee Ambasssador
- Laurens Meynen won de prijs voor Best Slow Coffee
Heb je ook zin in een opleiding hotel? Surf rond op onze website:
- Opleiding Hotel
- 7de specialisatiejaren Hotel
- Digideurdagen: filmpjes van leerkrachten en leerlingen
- Inschrijvingen